Saunaremontit

Vuosituhannen vaihteessa valmistuneen omakotitalon saunaremontin sai aloittaa heti uuden rakentamisella, sillä talonväki oli suorittanut purkutyöt kiitettävästi etukäteen. Tämä onkin hyvä tapa laskea remontin loppukustannuksia.

Laudejärjestelyt löysivät luontevasti vanhat paikkansa. Ainoastaan istumakorkeutta lisättiin 5cm, jotta myös varpaat saavat jatkossa lämpöä paremmin. Puumateriaaliksi lauteissa ja paneeleissa valikoitui lämpökäsitelty leppä. Tunnelmavaloiksi selkänojiin asennettiin kuusi led-valoa kumpaankin. Kiukaan hormi ja suojaseinät laatoitettiiin kivijäljitelmällä. Uusi ovi ja ikkunalasit. Lasien smygilaudat tuppeensahatusta lepästä.


Alkuperäiskuntoinen vuoden -87 omakotitalon sauna koki muodonmuutoksen. Lauteet askarreltiin L-malliseksi, muuri laatoitettiin, panelointi ja valaistus sekä ovi uusittiin.


Omakotitalon saunassa vanhat paneelit ja lauteet vaihtuivat uusiin. Samalla tukittiin ilmavuoto, lisättiin eristystä sekä hoidettiin höyrynsulku Sauna-Satu levyillä. Talo rakennettu vuonna -97.


Uudisrakennuksen saunan koolaus ja panelointi.


Tämän saunan erikoisuus on sen lauteet. Työn teettäjällä oli tallessa suvun vanhoja haapalankkuja. Höyläyksen jälkeen saatiin käyttöön jykeviä, persoonallisia ja tuppeen sahattuja laudelankkuja.


Harvian Formula- laudepaketti on kätevä. Kun saunalla on mittaa 160cm, saa 220cm pitkistä lauteista rakennettua näppärästi saunajakkarana.


Saunassakin voi olla hukkaneliöitä, jotka on viisasta hyödyntää remontin yhteydessä. L-muotoinen laude asettuu mukavasti tähän ja tuo osaltaan lisää kodikkuutta. 

Seinissä käsittely harmaalla Tikkurilan Supi saunavahalla ja lauteina lämpökäsiteltyä haapaa.